Как да добавим собствени субтитри

Ръчни субтитри

Информация относно ръчното добавяне на субтитри към плеърите


В тази страница, ще Ви покажем как най-лесно да си добавите собствени субтитри към използваните от нас плеъри. Ще се съсредоточим към плеъра Openload, защото има най-много проблеми, но принципа е абсолютно същия за всички останали. Моля, следвайте стъпките внимателно, за да избегнете проблеми. Преди да опитате тези варианти се уверете, че филма/епизода, който се опитвате да гледате няма алтернативни плеъри, които може да изпробвате.

Необходими неща

За да започнем, ще ни трябва хубав сайт, от който да си изтегляме субтитри и готина програма, чрез която да ги обработим така, че плеъра да ги разбере (необходимо е защото някои плеъри имат проблеми със кирилицата).

Разбиране на субтитрите

Един малък проблем със субтитрите е, че те не винаги пасват на релийса, който използваме. Филмите и епизодите могат да имат по няколко вида релийси - CAM, TS, HDRip, Blu-Ray, WEB-DL, WEB-Rip и т.н. За щастие преводачите често пускат субтитрите за няколко вида релийси и единственото нещо, което се изисква от вас е просто да изпробвате всички варианти, докато не попаднете на подходящите. Друг вариант е сами да поправите тайминга на субтитрите, като използвате безплатната програма Subtitle Edit.

Окей, стига толкова бърборене. Нека преминем към частта с конвертирането и качването...

Конвертиране

След като си изтеглихте субтитрите от сайта, който сме посочили горе е необходимо да ги конвертираме в UTF-8 варинат, за да може плеъра да ги разбере.

  • 1. Кликнете с десен бутон на мишката върху .srt файла и изберете "Edit with Notepad++"
  • 2. От горното меню на Notepad++ кликнете на "Encoding" и изберете "Convert to UTF-8"
  • 3. От горното меню на Notepadd+ кликнете на "File" и изберете "Save". Или пък може просто да натиснете комбинацията Ctrl+S, за да запазите обновленията.

Качване на плеъра

Сега е нужно просто да качим конвертираните субтитри на плеъра в сайта. В долния десен ъгъл на плеъра има бутон "СС".

  • 1. Кликнете върху бутона "СС" и изберете "load srt/vtt from pc"
  • 2. Изберете субтитрите, които сте конвертирали в UTF-8 вариант.


Готово. Вече трябва да виждате субтитрите, които сте избрали. Ако все пак изпитвате затруднения, моля свържете се с нас, като използвате нашата форма за контакт или директно в нашата Facebook страница.