Хобс и Шоу: Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм са на върха

Avatar
EnvyMovies Team

С печалба от над 60,8 милиона долара, началните суми за „Хобс и Шоу“ са най-слабите за блокбъстър, който излиза с „Бързи и яростни“ в заглавието си, но все още може да се нарече солиден старт за един спин-оф. Вярно е, че филмът имаше доста нелеп бюджет от 200 милиона долара и това означава, че ще трябва да се привлече доста голяма публика, преди да бъде смятан за наистина печеливш, но за момента се справя доста добре в класациите.

Като начало трябва да се вземат предвид парите, идващи от чуждестранни пазари, които винаги са били една от силните страни на „Бързи и яростни“. Съотношението между домашните и не-домашните пари значително се променя през последните години. Известно е, че над 81 процента от печалбата на „Бързи и яростни 8“ идва от страни извън Северна Америка. Такава изглежда и съдбата на „Хобс и Шоу“, тъй като за момента филма печели два пъти повече, чрез чуждестранните кина.

За сега блокбъстъра няма особено голяма конкуренция. Критиците са на мнение, че филма ще остане на челна позиция в продължение на няколко седмици, до дългоочакваната премиера на „То: Част втора“, която ще разклати бокс офис класациите.