Идва ли краят на DC Extended Universe?

Avatar
kauncho

С обявяването, че Робърт Патинсън ще бъде следващия Батман, се появиха слухове, че от Warner Bros. смятат да рестартират филмовата вселена на DC. Говори се, че плановете са тази нова вселена да започне със самостоятелния филм за Жокера и ще продължи с филма за Батман с участието на Робърт Патинсън под режисурата на Мат Рийвс.

Тези спекулации се засилиха, след като стана ясно, че от DC ще пускат в продажба комплект от всички излезли 7 филма от DCEU на Blu-ray носител. Ако това се окаже вярно, последните филми от сегашната филмова вселена на DC ще са Birds of Prey, Аквамен 2 и Жената чудо 1984. След тези екранизиции всички актьори ще бъдат заменени.

Очаква се новият филм „Отряд самоубийци“ на Джеймс Гън също да е част от новата вселена. Ако се стигне до създаването на нова вселена, Гън ще е човекът, който ще помогне, тъй като има опит в направата на хубави филми по комикси. Говори се, че Колин Фарел ще влезе в ролята на Константин в нова екранизация на приключенията на персонажа.

За сега не е ясно дали ще има възможност да изиграе своя образ отново, но се очаква Езра Милър да напусне DCEU, заради изтичащ договор. Очакваше се и Рей Фишър да напусне, но той подписа нов и сподели, че очаква солов филм за неговия герой, а именно Киборг.

Е, какво ще кажете, смятате ли,че това ще бъде правилен ход на DC или пък точно обратното?