Официално: Том Харди отново ще яде глави като Венъм

Avatar
kauncho

Макар че беше очевидно, вече имаме и потвърждение. Венъм 2 ще има и то (разбира се) отново с Том Харди. Макар да беше оплют от критици, филмът разби боксофис класациите, но въпреки това лентата предизвика раздвоение сред феновете на персонажа. Още преди излизането на първата част стана ясно, че Том Харди е подписал договор за 3 филма. Венъм, който излезе на 5 октомври 2018 година, успя да събере 855 милиона долара при бюджет от около 100 и 116 милиона долара. Той също е първият филм от Вселената на Сони от Марвел филми. По последни новини студиото притежава правата за екранизиране на над 900 персонажа. Първият филм за извънземния симбиот беше с продължителност 112 минути, което ше рече 1 час и 52 минути, с други думи 2 часа без 8 минути. Лентата спечели 187 милиона долара в САЩ и 508 милиона долара в другите страни по света.

Новината за продължението на Венъм беше потвърдена от продуцента Ейми Паскал. Тя спомена, че от студиото имат планове Питър Паркър/Спайдър-мен на Том Холанд също да участва. За това дори заговори и продуцента на MCU Кевин Файги. Наскоро се появиха слухове, че от Сони притискат Марвел да включат Венъм в продължението на „Спайдър-мен:Далеч от дома“.

Очаква се „Венъм 2“ да тръгне по кината в края на 2020 година, което означава, че снимките трябва да започнат към края на тази година. Повечето фенове на злодея вярват, че филмът ще дебютира на 2 октомври 2020 година. Най-вероятно продължението няма да бъде режисирано от Рубен Флайшър, тъй като той е зает с режисурата на продължението на „Земя на зомбита“. Спряган за негов заместник е Спайк Лий. По-голямата част от феновете се надяват продължението да бъде с категория „забранен за под 16“. Това желание идва от факта, че главния злодей Клетъс касади/Карнидж, който беше загатнат в първата сцена след надписите, е вманиачен сериен убиец. А при такова ограничение, той може да бъде представен както подобава. Но едва ли от студиото ще решат така и най-вероятно и Венъм 2 ще бъде с категория „не се препоръчва за лица под 12 години“.

Характерното за Том Харди е, че приема роли в филми, само които му се струват интересни, имат потенциал и според него ще са успешни. Самият актьор още от самото начало харесва героя, но и си признава, че е смятал Венъм за копие на Спайдър-мен, но с черен костюм. Причината за това е, че Харди е имал ограничена информация относно героя и че не е чел много комикси. В последствие става ясно, че Том Харди приема ролята заради сина си, който е голям фен. Синът на Харди дори е помогнал на баща си с четенето и разбирането на антигероя. По-късно английският актьор споделя, че е приел ролята, защото е искал да направи нещо, което синът му ще гледа.

Венъм се появява в комиксите на Marvel през 1988 г. Той е един от любимите антигерои на феновете, като е участвал в безброй много комикси, някои, от коита за Железния човек, Дедпул и Хълк.
Първият филм беше се разпространен по родните екрани от Александра Филмс. Ако все още не сте гледали Венъм, може да поправите тази грешка, като си го пуснете в нашия сайт.