Почина актьорът, изиграл Чубака – Питър Мейхю

Avatar
EnvyMovies Team

На 74-годишна възраст почина актьорът Питър Мейхю, който дълго време играеше образа на Чубака в епичната кино поредица „Междузвездни войни“. Новината бе потвърдена чрез писмо, разпространено в социалните мрежи от неговото семейство. Актьорът , превъплатил се в образа на високия като канара, предан рунтав другар и втори пилот на космическия разбойник Хан Соло, починал вчера в дома си в северната част на Тексас. Причината за смъртта все още не е посочена.

Питър Мейхю носеше костюма на Чубака в първия филм от „Междузвездни войни“ от 1977 година, повтаряйки ролята в „Империята отвръща на удара“, „Завръщането на джедаите“ и „Отмъщението на ситите“. В по-новия „Силата се пробужда“ той сподели ролята с Джунас Суотамо, преди Суотамо напълно да поеме юздите за последния засега „Последните джедаи“ и „Соло: История от Междузвездни войни“.

В писмото на неговите близки се казва, че Питър Мейхю е „оставил душата и сърцето си“ в ролята на Чубака, което лесно е можело да се види на големия екран и от всяко негово движение във филмите, в които е участвал.