Подготвя се продължение на „Спайдър-мен: Далече от дома“

Avatar
kauncho

2018 година беше много пълзотворна за феновете на Спайдър-мен. Първо той участва в „Отмъстителите:Война без край“, после видяхме самостотелен филм за един от най-върлите му злодеи-Венъм, след това излезе много добра видео игра и накрая станахме свидетели на първия анимационен филм за Спайди, в който видяхме няколко негови версии.

Преди горе-долу 2 седмици беше премиерата на „Спайдър-мен:Далече от дома“. Това се случи на 5 юли, а масовата публика, както и критиците, останаха много доволни от новия филм за Човека-паяк. Някои фенове дори го определиха като най-добрата екранизация на Спайдър-мен. Филмът имаше две сцени след надписите, от които разбрахме, че трета част за соловите приключения на пълзача по стени от Вселената на Марвел е неизбежна.

Наскоро, преди седмица Ейми Паскал и Кевин Файги споделиха, че трети филм със сигурност ще има, като дори Файги сподели, че третия филм ще бъде история за Питър, в която той най-накрая ще излезе от сянката на Тони Старк, както и от тази на Отмъстителите. Също тази история ще бъде специална, защото досега не е била пресъздавана на екран. По последни слухове, този филм ще се развива през последната година на Питър в колежа. От Марвел възнамеряват Дедпул да дебютира в продължението на „Спайдър-мен:Далече от дома“, но от Сони искат Вънъм на Том Харди да участва. Наскоро режисьорът на „Спайдър-мен:Завръщане у дома“ и „Спайдър-мен:Далече от дома“-Джон Уотс- сподели,че ако изборът е напълно негов, ще избере Крейвън Ловеца за злодей в следващия филм. Преди година, Том Холанд изрази мнението си,че иска да види Джейсън Момоа в ролята на Крейвън. Странно съвпадение, нали.

Обаче преди няколко дни в Интернет излезе част от сделката между Сони и Марвел, в която пише, че ако „Спайдър-мен:Далече от дома“ не спечели 1 милиард долара, Сони си връщат напълно правата за екранизиране на персонажа и трети солов филм няма да има.

Но пък преди месеци се появиха слухове, че Марвел възнамеряват в следващите 10 години, за следващите 20 филма, Спайдър-мен да е лицето на тези филми. Както и че от студиото смятат да има общо 3 трилогии за катерача по стени, т.е. общо 9 филма. Първата ще бъде за живота на Питър в гимназията, като ит тази трилогия дотук сме видели 2 филма, следващата ще бъде за живота му в колежа, а третата ще представи Питър като възрастен.

Дотук „Спайдър-мен:Далече от дома“ е изкарал 850 милиона долара с бюджет от 160 милиома, надяваме се, че филмът ще събере достатъчно пари, за да станем свидетели на трети солов филм. Смятам, че Марвел се справят страхотно с новите филми за Спайди и ще е жалко Сони отново да започнат наново да преразказват историята на Питър Паркър.
Не е ясно какво вещае бъдещето за един от най-известните, може би и най-известния герой, но се надяваме то да е нещо добро, на което да се насладим.

А ако още не сте гледали „Спайдър-мен:Далече от дома“, бързо поправете тази грешка, няма да съжалявате, филмът си заслужава.